na naslovnicu

Naši vrtići
Dječji vrtić ZEKO - Varaždin
Križanićeva ulica 96
Tel. 042/260 713


Dječji vrtić ZEKO - Cestica
Dravska bb
Tel. 042/725 118

Dječji vrtić ZEKO - Trnovec
Široke ledine 2
Tel. 042/683 044


Medeni doručak u Trnovcu
 
Ove srijede, 22.11.2017. u DV-u „Zeko“ u Trnovcu održao se MEDENI DORUČAK.
Djeca su samostalno pripremila obrok od meda, kojeg su u slast pojela, a društvo na doručku pravili su im i gosti, pčelarica Barbara Kefelja s članovima Pčelarskog društva, predstavnici Varaždinske županije s dožupanom g. Paljakom i pročelnica Općine Trnovec Bartolovečki Sonja Ružić-Cvrtnjak.

Nakon ukusnog obroka, djeca su puna energije razgledala interaktivnu izložbu koju je za njih u dvorani vrtića pripremila gđa. Kefelja. Tako su upoznala našu autohtonu sivu pčelu i njene proizvode, kompletnu pčelarsku opremu, mikroskopom istraživala dijelove pčele, upoznala stršljena - najvećeg prirodnog neprijatelja pčela, mijesila medenjake. Najatraktivniji dio izložbe bio je apisarij sa živim pčelama, gdje je iskusni pčelar objasnio djeci podjelu poslova u pčelinjoj zajednici. Djeca su naučila da pčele proizvode mnoštvo produkata, te da u prirodi skupljaju nektar od kojeg u košnici prave med. Vidjela su i opipala saće, vosak, mirisala propolis, te kušala medenjake. Svatko je na poklon dobio posudicu meda i letak s opisom pčelinjih proizvoda i receptima za kolače s medom.
Dan bogat aktivnostima oko pčela, sigurni smo, jedno je od onih dječjih iskustava koja se pamte.

Medeni doručak održao se u sklopu projekta Autohtone pasmine životinja i tradicionalni proizvodi varaždinske županije. Cilj ove aktivnosti bio je buđenje osjećaja o zdravoj prehrani, važnosti odabira domaćih proizvoda, te razvoj spoznaje o pčeli kao najvažnijem kukcu o kojem ovisi život na Zemlji. akf
 na vrh straniceNaslovnicaVrtićiO namaZa klinceKontakt •  ©2018. Dječji vrtić Zeko.
Stranice izradio Infomodul